Et godt sted å arbeide, bo, leve – og bli

Sluppen gård ble første gang nevnt i 1626, og ble drevet som gård frem til 1945. Fra 1917 til 1945 var det Trondheim Kommune som drev gården. I 1962 flyttet Siemens sin virksomhet fra 3 lokasjoner i Midtbyen til Sluppen. R. Kjeldsberg kjøpte i 1967 sin første eiendom på Sluppen og flyttet sin grossistvirksomhet fra Kjøpsmannsgaten til Sluppen i 1969.

Sluppen-området har siden 60-tallet vært preget av industri- og lagerarealer, samt store asfaltflater. Men i tillegg omkranses Sluppen av Smidalen og Nidelven, og det åpner muligheter.

På samme måte som på Nedre Elvehavn, så R. Kjeldsberg potensialet. Midt i Trondheim, med NTNU som nærmeste nabo og kun 10 minutter på sykkel til Trondheim torg.

I dag er Sluppen en bydel i ferd med å springe ut i full blomst. Flere nye, spennende kontorbygg har allerede reist seg. Lagerbygget Sluppenveien 11 fra 1976 har blitt hele byens internasjonale mathall, Lager 11, og tiltrekker seg nysgjerrige mennesker fra hele Trondheim.

På samme måte som på Nedre Elvehavn er det laget en masterplan for det 300 mål store Sluppen-området, som skal ligge til grunn for den videre utviklingen av Sluppen. Et sted og en bydel mennesker drar til – og ikke ønsker å dra fra.

Les mer om Sluppen og alt som foregår der på www.sluppen.no